Κρατήστε με ενήμερο για τα Meat Innovation Awards 2024

Ο θεσμός που αναδεικνύει την καινοτομία του κλάδου των προϊόντων κρέατος

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Meat Innovation Awards 2023 από την BOUSSIAS events, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής, της πώλησης κρέατος και των υποπροϊόντων αυτής.

Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα και υποπροϊόντα κρέατος, διαθέτουν εξοπλισμό και λύσεις επαγγελματικού κρεοπωλείου ή παρέχουν υπηρεσίες εστίασης, packaging και logistics προϊόντων κρέατος και τα τελευταία χρόνια επέδειξαν πρωτοποριακές-καινοτόμες πρακτικές.

Συνολικά, διακρίθηκαν 7 εταιρίες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Meat Innovation Awards 2023

Πιο συγκεκριμένα, βραβείο στα Meat Innovation Awards 2023 απέσπασαν οι εταιρείες: BizTEC, G-LOGIC, ELVIDA FOODS, MOTONOMIKOS-KOYTIADELIVERY, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ, Αλέξανδρος & Ιωάννης Τιάκας & ΣΙΑ Ο.Ε. και Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company

Επίσης, οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ με την υποψηφιότητα Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής στα προϊόντα κρέατος και η ELVIDA FOODS με την υποψηφιότητα HELLENIC GYROS στην ενότητα Προμηθευτές – Παραγωγοί – Έμποροι.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή του μεγάλου βραβείου της χρονιάς, του Grand Award, όπου η ELVIDA FOODS αναδείχθηκε Meat Company of the Year.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτή η χρονιά είχε δύσκολη εξέλιξη για την πρωτογενή παραγωγή καθώς συνέβησαν μεγάλες απώλειες του ζωικού κεφαλαίου αλλά και σημαντικές καταστροφές στις υποδομές των επιχειρήσεων. Η κλιματική αλλαγή ως μέρος των φυσικών καταστροφών θα επιβαρύνει γενικότερα την παραγωγή και τα προϊόντα σε όλη τη χώρα. Απόψε είναι ανθρώπινη ανάγκη να στρέψουμε την προσοχή και την σκέψη μας στην Θεσσαλία αλλά και όλα τα μέρη της χώρας τα οποία επλήγησαν και να ευχηθούμε άμεση και ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο στους αγρότες στη βιοτεχνία αλλά και τη βιομηχανική παραγωγή». 

Στην συνέχεια, ο Νικόλαος Σολωμάκος, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Meat Innovation Awards 2023, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά του αναφέροντας: «Τα Meat Innovation Awards διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά από την εταιρεία BOUSSIAS events με σκοπό να τιμήσουν τους ανθρώπους και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλη την αλυσίδα του κρέατος και των προϊόντων του στην Ελλάδα. Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή διοργάνωση με μεγάλη συμμετοχή είχα την τιμή και την χαρά να συμβάλλω ξανά μέσω της Κριτικής Επιτροπής, από την θέση του προέδρου, ανάμεσα σε καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου. Η κλιματική αλλαγή, η βιωσιμότητα των συστημάτων παραγωγής τροφίμων, οι ανησυχίες των καταναλωτών και οι νέες νομοθετικές απαιτήσεις θέτουν διαρκώς νέες προκλήσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους σε όλη την διαδρομή από το στάβλο στο πιάτο του καταναλωτή για την παραγωγή θρεπτικών, ποιοτικών αλλά και ασφαλών προϊόντων. Οι υποψηφιότητες στα Meat Innovation Awards 2023 ήταν για μια ακόμη φορά υψηλού επιπέδου και τα βραβεία επιβραβεύουν τις εταιρείες του χώρου που η αναζήτηση της αριστείας αποτελούν ουσιαστικό τους στόχο. Θέλω να συγχαρώ όλους τους νικητές των βραβείων και να τους προτρέψω να συνεχίσουν να αγωνίζονται ακόμα περισσότερο για να ικανοποιούν τους ανθρώπους που επιλέγουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, γιατί τα Meat Innovation Awards 2024 θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικά».

Επίσης, χαιρετισμό στην τελετή απονομής απεύθυνε ο Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος ΠΕTΕΤ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων), ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η καινοτομία αποτελεί διαχρονικά το εργαλείο προόδου και αντιμετώπισης αρνητικών συγκυριών. Αποτελεί τον ασφαλή διάδρομο προς το μέλλον και μειώνει τις επιπτώσεις σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Επίσης, στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης η μείωση των απόβλητων που παράγονται, από τις κατά βάση πλαστικές συσκευασίες που χρησιμοποιούνται, είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει έντονα, δεδομένου ότι τα περισσότερα προϊόντα  για να διατηρηθούν απαιτούνται συσκευασίες με συγκεκριμένες προδιαγραφές διαπερατότητας. Αυτό, σε συνδυασμό με την παγκοσμιοποίηση της αγοράς η οποία απαιτεί την αύξηση της διάρκειας ζωής των προϊόντων καθώς και η αυξανόμενη ζήτηση για τρόφιμα ελάχιστα επεξεργασμένα έχουν δημιουργήσει την ανάγκη χρήσης καινοτόμων υλικών στη συσκευασία τροφίμων που θα εγγυώνται την ασφάλεια και τη διατήρηση της ποιότητας για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, τα οποία θα συμβάλλουν και στη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων. Μεγάλη πρόκληση είναι το εργαστηριακό κρέας. Σε δοκιμές που έγιναν φάνηκε ότι οι καταναλωτές δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αντικαταστήσουν το κρέας κυρίως γιατί η γεύση του εργαστηριακού ή τεχνητού κρέατος δεν έχει καμία σχέση με την κανονική, τουλάχιστον προς το παρόν».

Τέλος, χαιρετισμό στην τελετή απονομής απεύθυνε και ο Βασίλειος Παπατσίρος, Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να χαιρετίζω τη αποψινή διοργάνωση. Θέλω να συγχαρώ την εταιρεία BOUSSIAS events για την πρωτοβουλία των βραβείων που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν υψηλής ποιότητας προϊόντα, υπηρεσίες, και καινοτόμες ιδέες. Τα ελληνικά τρόφιμα συνδέονται με την ιστορία μας, την παράδοση μας, την ελληνική φιλοξενία και συνεπώς με τον δυναμικό κλάδο του τουρισμού. Συγχαρητήρια στις εταιρείες που βραβεύθηκαν αλλά και σε όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό και εύχομαι οι ιδέες και τα προϊόντα τους να γνωρίσουν επιτυχία και αναγνώριση στη ελληνική και διεθνή αγορά».

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Meat Innovation Awards 2023, όπου o καθηγητής Απόστολος  Ράντσιος , τ. Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος και τ. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Κτηνιατρικής Εταιρείας, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στην Κτηνιατρική Δημόσια Υγεία και για την OMIND creatives, παρέλαβαν τιμητικό βραβείο οι Θεόδωρος Δημητριάδης, CEO-OMIND creatives & Αντώνης Μοσχονίδης, Εμπορικός Διευθυντής OMIND creatives, για την προσφορά της εταιρείας στο χώρο της κτηνοτροφίας, της τυροκομίας και της γαλακτοκομίας.  

Τα Meat Innovation Awards 2023 πραγματοποιήθηκαν υπό τις αιγίδες των ΠΕTΕΤ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων) και GCSLA (Greek Cold Storage & Logistics Association).

Χορηγοί επικοινωνίας στα Meat Innovation Awards 2023 ήταν οι: meatplace.gr, dairynews.gr, grillmagazine.gr, supply-chain.gr και meatnews.gr.

Official Publications: σελφ σέρβις , FOOD Reporter.

Tα βραβεία και οι νικητές

Meat Company of the Year 
ELVIDA FOODS
Υπηρεσίες προς Καταναλωτές
On line υπηρεσίες
GOLD G-LOGIC AE|Trace ID - Διαχείριση παραγωγής & ιχνηλασιμότητα
 Προϊόντα Κρέατος
PLATINUM ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ|Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής/ Προϊόν Κοτόπουλου
Προϊόν Κοτόπουλου
GOLD ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ|Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής
Προϊόν από Μοσχάρι
GOLD Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company|Πέταλο Λουκάνικο Ξάνθης
 Κατεψυγμένο Προϊόν
GOLD ELVIDA FOODS|Hellenic Gyros
SILVER Αλέξανδρος & Ιωάννης Τιάκας & ΣΙΑ Ο.Ε.|Τιάκας - Εβρίτικα Παραδοσιακά Προϊόντα - Μπάμπο Θρακιώτικη Παραδοσιακή
 Έτοιμη Λύση Προϊόντος Κρέατος
GOLD ELVIDA FOODS|NOSTIMOST
 Επαγγελματικός Εξοπλισμός
Eξοπλισμός Μεταφοράς Τροφίμων
GOLD MOTONOMIKOS-KOYTIADELIVERY|Κουτιά Μεταφοράς τροφίμων-ισοθερμικών σάκων
Προμηθευτές – Παραγωγοί – Έμποροι
PLATINUM ELVIDA FOODS|HELLENIC GYROS & NOSTIMOST/ Εξαγωγές Εμπόριο Κρέατος και Πουλερικών
 Επιχείρηση Παραγωγής Προϊόντων με Βάση το Κρέας  
GOLD Αλέξανδρος & Ιωάννης Τιάκας & ΣΙΑ Ο.Ε.|Τιάκας - Εβρίτικα Παραδοσιακά Προϊόντα
Επιχείρηση Παραγωγής Παρασκευασμάτων Κρέατος 
GOLD ELVIDA FOODS
Κτηνοτροφική- Πτηνοτροφική Μονάδα
GOLD ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ|Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής
Εξαγωγές Εμπόριο Κρέατος και Πουλερικών
GOLD ELVIDA FOODS|HELLENIC GYROS & NOSTIMOST
Υπηρεσίες προς Επαγγελματίες
Υπηρεσίες Εφοδιαστικής Αλυσίδας
GOLD G-LOGIC|TERRA ERP - Διαχείριση Επιχειρησιακών Πόρων
Λογισμικό-Πληροφοριακό Σύστημα
GOLD G-LOGIC AE|TERRA Retail - Ολοκληρωμένο σύστημα λιανικών πωλήσεων
SILVER BizTEC|"Κορυφαίο λογισμικό Διαχείρισης Παραγωγής & Ιχνηλασιμότητας, Odysseus System”
Τις υποψηφιότητες στα Meat Innovation Awards αξιολογεί κριτική επιτροπή με καταξιωμένα στελέχη από τις σημαντικότερες εταιρείες της αγοράς.
Προεδρος Επιτροπhς αξιολογησησ

Νικόλαος Σολωμάκος

Jury President Meat Innovation Awards 2023
Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γραμματέας Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας,
ΔΣ Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας

Τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής

Στόχος των βραβείων είναι να:

 • Προβάλλουν τις εταιρείες και τα προϊόντα που θα διακριθούν.
 • Αναδείξουν τις καινοτομίες και την αριστεία στον χώρο του κρέατος.
 • Επικοινωνήσουν τα βραβευμένα προϊόντα, ώστε να εμπνεύσουν τον κλάδο.
 • Κινητοποιήσουν τις επιχειρήσεις του κλάδου για τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.
 • Nα επικοινωνήσουν στο κοινό το εύρος και τη λειτουργικότητα και την τρέχουσα καινοτομία που υπάρχει πάνω στα προϊόντα και υποπροϊόντα κρέατος

Βασικοί Πυλώνες Βράβευσης

1. Καταστήματα
2. Υπηρεσίες προς Kαταναλωτές
3. Προϊόντα Κρέατος
4. Μάρκετινγκ – Εταιρική Πολιτική
5. Επαγγελματικός Εξοπλισμός
6. Προμηθευτές – Παραγωγοί – Έμποροι
7. Υπηρεσίες προς Επαγγελματίες

Early Bird Rate έως τις 30/6!

Όσο πιο γρήγορα, τόσο πιο οικονομικά!
Καταθέστε τις υποψηφιότητές σας έως τις 30/6 και τα Meat Innovation Awards θα σας ανταμείψουν με έκπτωση 14%.

Γιατί να συμμετάσχω;

Μέσω των βραβείων αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται εξαιρετικά επιτεύγματα και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο ή αγορά. Μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης, οι εταιρείες λαμβάνουν χρήσιμο feedback από τους ειδικούς για τη χρονιά που πέρασε και εντοπίζουν τη θέση τους σε σύγκριση με τους peers τους στην αγορά που δραστηριοποιούνται. Στόχος της αξιολόγησης και της επιβράβευσης είναι η διαρκής βελτίωση των εταιρειών, των κλάδων και του επιχειρηματικού τοπίου συνολικά στην Ελλάδα.
 • Αναγνώριση / Αξιοπιστία
  Ένα βραβείο σημαίνει ότι η υποψηφιότητά σας έχει αξιολογηθεί θετικά από τους ειδικούς που απαρτίζουν την επιτροπή, αναγνωρίζεται και αποκτά αξιοπιστία.

 • Μέτρηση της Επιτυχίας / Benchmarking
  Μέσω της αξιολόγησης, οι υποψήφιοι διακρίνουν πού τοποθετούνται τα προϊόντα τους σε σχέση με την αγορά, τα διεθνή standards και τις προσδοκίες των αξιολογητών.

 • Ανατροφοδότηση / Feedback / Βελτίωση
  Όλοι οι υποψήφιοι λαμβάνουν τα σχόλια των αξιολογητών – εφόσον το ζητήσουν – ώστε να λάβουν γνώση για τα σημεία βελτίωσης που οι ειδικοί αξιολογητές προτείνουν.
 • Προβολή / Δημοσιότητα
  Μια διάκριση προσφέρει πολλαπλά εργαλεία και ευκαιρίες για ευρύτερη δημοσιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 • Ανταμοιβή / Κίνητρο στις ομάδες Η διάκριση προσφέρει σημαντική αναγνώριση στις προσπάθειες των ομάδων και ενισχύει το ηθικό των εργαζομένων.

 • Ενίσχυση Πωλήσεων
  Έχει αποδειχθεί μέσω ερευνών ότι ένα βραβείο ενισχύει την άποψη των πελατών για την ποιότητα των προϊόντων μιας Εταιρείας και συνεισφέρει θετικά στις πωλήσεις.

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων / Απονομή Βραβείων

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ημερομηνία και την ανακοίνωση / απονομή των βραβείων θα λάβετε με την ενημέρωση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων. Σε περίπτωση που διοργανωθεί εκδήλωση απονομής, δικαιούστε μια (1) δωρεάν συμμετοχή για να παραλάβετε το βραβείο. Η δωρεάν συμμετοχή αφορά κάθε συμμετέχουσα εταιρεία (ΑΦΜ), ανεξαρτήτως αριθμού υποψηφιοτήτων που υπέβαλε ή εταιρειών που αναφέρονται σε αυτές. Διευκρινίζεται ότι η επιλογή ανάμεσα στη διοργάνωση τελετής απονομής ή στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εναπόκειται στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια της Boussias Events, η οποία θα αποφασίζει κατά περίπτωση (λαμβάνοντας υπόψη και τις εκάστοτε υγειονομικές, πολιτικές και οικονομικές συνθήκες). Οι συμμετέχοντες ουδεμία αξίωση θα έχουν κατά της Boussias Events και η Boussias Events ουδεμία ευθύνη θα φέρει σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί τελετή απονομής των βραβείων.

Winners' kit

Οι νικητές λαμβάνουν:

 • Για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε επικοινωνίας σχετικά με το συνέδριο/βραβείο (όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, επικοινωνία χορηγίας, διάκρισης, συμμετοχής στη διοργάνωση κλπ.), παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε μόνον τα επίσημα υλικά που θα λάβετε από την BOUSSIAS Events.

 • Απαγορεύεται ρητώς η παραποίηση/ τροποποίηση των εν λόγω υλικών της διοργάνωσης, ή/και η χρήση άλλων υλικών για την πραγματοποίηση της επικοινωνίας κατά τα ανωτέρω, καθώς και η χρήση των επίσημων υλικών της διοργάνωσης για άσχετους με αυτήν σκοπούς.

 • Απαγορεύεται με οποιαδήποτε τρόπο η χρήση ή/και τροποποίηση ή/και παραποίηση ή/και αντιγραφή του λογοτύπου ή/και της οπτικής ταυτότητας του συνεδρίου/βραβείου χωρίς την προηγούμενη έγγραφη έγκριση της BOUSSIAS Εvents.
 • Venue
  Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί τελετή για την απονομή των βραβείων, το venue θα ανακοινωθεί με την ενημέρωση των αποτελεσμάτων από την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων. Ο χώρος της εκδήλωσης επιλέγεται κατ’ απόλυτο διακριτική ευχέρεια της Διοργανώτριας Εταιρείας, η οποία δικαιούται να αλλάξει το venue και την ημερομηνία τελετής οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο.

 • Κόστος Συμμετοχής
  Το κόστος υποψηφιοτήτων δεν περιλαμβάνει το κόστος συμμετοχής στην τελετή απονομής των βραβείων (εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί). Η Διοργανώτρια εταιρεία θα ενημερώσει για το κόστος συμμετοχής, τους ακυρωτικούς όρους & τον τρόπο πληρωμής και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την τελετή απονομής, κατά την ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την αξιολόγηση.

Κατεβάστε τους όρους συμμετοχής
& τις κατηγορίες βράβευσης

Παρακαλούμε συμπληρώστε στη φόρμα το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το email σας για να κατεβάσετε το αρχείο με τις κατηγορίες και τους όρους συμμετοχής των βραβείων, καθώς και για να επικοινωνήσει μαζί σας εκπρόσωπος της BOUSSIAS Events και να σας ενημερώσει περαιτέρω για τις κατηγορίες βράβευσης και να απαντήσει σε οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία χρειαστείτε.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ενότητες & Βραβεία

Αναλυτικά οι κατηγορίες υποψηφιοτήτων στα βραβεία.

Όροι Συμμετοχής

Η διαδικασία αξιολόγησης, τα ζητούμενα και οι όροι συμμετοχής των βραβείων.