Κρατήστε με ενήμερο για τα Dairy Innovation Awards 2024

Ο θεσμός που αναδεικνύει την καινοτομία του κλάδου των γαλακτοκομικών προϊόντων

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Dairy Innovation Awards 2023 από την BOUSSIAS events, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την ποιότητα και την καινοτοµία του κλάδου των γαλακτοκομικών προϊόντων όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την δημιουργία και εισαγωγή νέων προϊόντων, την Έρευνα & Ανάπτυξη, την παραγωγή, τη συσκευασία και το marketing.

Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που είτε παράγουν-εμπορεύονται γαλακτοκομικά προϊόντα, είτε διαθέτουν εξοπλισμό και λύσεις επαγγελματικού γαλακτοπωλείου-τυροκομείου, είτε παρέχουν υπηρεσίες logistics αντίστοιχων προϊόντων και έχουν να επιδείξουν καινοτόμες πρακτικές.

Συνολικά, διακρίθηκαν 8 εταιρείες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Dairy Innovation Awards 2023

Πιο συγκεκριμένα, βραβείο στα Dairy Innovation Awards 2023 απέσπασαν οι εταιρείες:

BizTEC, G-LOGIC AE, INOX DESIGN KATERIS S.A., Lidl Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε., ΜΙΚ3 ΑΕ – ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα, ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ΥΙΟΙ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ.

Επίσης, οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα με την υποψηφιότητα VITALINE PUDDING στα γαλακτοκομικά προϊόντα, ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα με την υποψηφιότητα ”Στο Milko Σου”-New Campaign στο μάρκετινγκ – υπηρεσίες, INOX DESIGN KATERIS S.A. στον εξοπλισμό και η INOX DESIGN KATERIS S.A. για την υποψηφιότητα Πλήρεις Αυτοματοποιημένες Λύσεις Βιομηχανικής μονάδας στην ενότητα της καινοτομίας στην βιομηχανία.   

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η INOX DESIGN KATERIS αναδείχθηκε Supplier of The Year και η ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα αναδείχθηκε Dairy Company of The Year.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν εξέχουσα θέση στις διατροφικές μας συνήθειες, στη κουλτούρα μας και σύμφωνα με μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα συμβάλλουν στην μακροζωία. Το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν παραδοσιακό κομμάτι της διατροφής του ανθρώπου, παρέχοντάς του τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, είναι μέρος μιας αγοράς που αντιμετωπίζει διαρκώς σημαντικές προκλήσεις». 

Στην συνέχεια, η Ευσταθία Τσάκαλη, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής Dairy Innovation Awards 2023, Επίκουρη Καθηγήτρια Τεχνολογίας Γάλακτος, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Με χαρά σας καλωσορίζω στη 2η διοργάνωση των Dairy Innovation Awards. Είναι μεγάλη μου τιμή να προεδρεύω της κριτικής επιτροπής που αποτελείται από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του κλάδου. Ο ιδιαιτέρως ανεπτυγμένος- και στη χώρα μας- τομέας του γάλακτος καλείται στις μέρες μας να αντιμετωπίσει σημαντικά και σύνθετα προβλήματα. Από την έλλειψη πόρων ως το αυξημένο κόστος παραγωγής και την επακόλουθη αύξηση των τιμών των γαλακτοκομικών προϊόντων, ο τομέας του γάλακτος καλείται να διατηρήσει την προτίμηση των καταναλωτών για τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ταυτόχρονα πρέπει να αναπτύξει και να υπηρετήσει βιώσιμες στρατηγικές λειτουργίας και ανάπτυξης. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον παραγωγής και διάθεσης στην αγορά, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν σημαντική θέση τόσο λόγω της θρεπτικής τους αξίας αλλά και της συνεισφοράς τους στην Ελληνική οικονομία. Τα Dairy Innovation Awards έρχονται να επιβραβεύσουν αξιόλογες προσπάθειες των επαγγελματιών του γάλακτος και να ενισχύσουν την προβολή του κλάδου. Μέσω των υποψηφιοτήτων που εξετάσαμε, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, για ακόμα μια φορά, τις προσπάθειες για στήριξη αλλά και εξέλιξη της αγοράς των γαλακτοκομικών προϊόντων  αλλά και φρέσκες ιδέες και καινοτομία. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους υποψήφιους για τις προσπάθειες τους και ιδιαιτέρως αυτούς που διακρίθηκαν».

Επίσης, χαιρετισμό στην τελετή απονομής απεύθυνε ο Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος ΠΕTΕΤ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων), ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Επιπλέον πρόκληση για την χώρα μας, αποτελεί η κάλυψη της υπερβολικά αυξημένης κατανάλωσης κατά τους μήνες τουριστικής περιόδου. Τα εκατομμύρια των επισκεπτών καταναλώνουν κυρίως εισαγόμενα κρέατα, γαλακτοκομικά και κατεψυγμένα προϊόντα. Υπάρχει λοιπόν ισχυρό πεδίο ανάπτυξης ντόπιων διατροφικών προτάσεων που θα περιλαμβάνουν τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές επιλογές που μπορούν να στηρίξουν και την εθνική οικονομία. Η καινοτομία αποτελεί διαχρονικά το εργαλείο προόδου και αντιμετώπισης αρνητικών συγκυριών. Αποτελεί τον ασφαλή διάδρομο προς το μέλλον και μειώνει τις επιπτώσεις σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Τέλος, η μείωση κατανάλωσης πόρων και του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος παραμένει ισχυρή πρόκληση για τα προϊόντα κρέατος και τα γαλακτοκομικά».

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Dairy Innovation Awards 2023, όπου η Καθηγήτρια Δήμητρα Χούχουλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας τροφίμων Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Διευθύντρια Ερευνητικού Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας & Ασφάλειας τροφίμων και ποτών, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την εφαρμογή μοριακών τεχνικών στο τομέα του γάλακτος και ο Καθηγητής Εμμανουήλ Ανυφαντάκης  παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στην προώθηση της Ελληνικής γαλακτοκομίας.  

Τα Dairy Innovation Awards 2023 πραγματοποιήθηκαν υπό τις αιγίδες των ΠΕTΕΤ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων) και GCSLA (Greek Cold Storage & Logistics Association).

Χορηγοί επικοινωνίας στα Dairy Innovation Awards 2023 ήταν οι: meatplace.gr, dairynews.gr, grillmagazine.gr, supply-chain.gr και meatnews.gr.

Official Publications: σελφ σέρβις , FOOD Reporter.

Tα βραβεία και οι νικητές

Supplier of the Year
INOX DESIGN KATERIS 
Dairy Company of The Year
ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα
Καινοτομία στα Γαλακτοκομικά Προϊόντα
PLATINUM ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα|VITALINE PUDDING/Επιδόρπιο Γάλακτος
Εισαγωγή νέου γαλακτοκομικού προϊόντος στην αγορά
GOLD Lidl Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.|ΓΑΛΠΟ Αιγοπρόβειο ελαφρύ τυρί με 12% λιπαρά και 40% λιγότερο αλάτι/Τυρί
GOLD ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα|VITALINE PUDDING/Επιδόρπιο Γάλακτος
SILVER Lidl Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.|ΓΑΛΠΟ High Protein Super Fruits/Επιδόρπιο Γάλακτος
Καινοτόμο γαλακτοκομικό προϊόν στη σύστασή του
GOLD ΥΙΟΙ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ|Γραβιέρα "Η ΚΟΡΥΦΗ"/Τυρί
Βιώσιμο γαλακτοκομικό προϊόν
GOLD ΥΙΟΙ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ|Γραβιέρα "Η ΚΟΡΥΦΗ" 14μηνης ωρίμανσης/Τυρί
 Καινοτομία στο Μάρκετινγκ – Υπηρεσίες
PLATINUM ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα|''Στο Milko Σου''-New Campaign/ Καμπάνια Προώθησης / Προβολής
Καμπάνια Προώθησης / Προβολής
GOLD ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα|''Στο Milko Σου''-New Campaign
Υπηρεσίες Πληροφορικής
GOLD BizTEC|Odysseus Stater - Λογισμικό Διαχείρισης Παραγωγής για Βιομηχανικούς Υπολογιστές
SILVER G-LOGIC AE|TERRA ERP - Διαχείριση επιχειρησιακών πόρων
Aσφάλεια & Ποιότητα Τροφίμων
GOLD ΜΙΚ3 ΑΕ – ΒΑΛΜΑΣ ΟΕ|MCM – Milk Control Management
SILVER ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα|Digitizing our Milk Zone Operations to consistently collect high quality milk for our customers
Καινοτομία στη Διανομή
GOLD ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα|State of the Art Innovative Logistics Services with Quality & Customer Service at the Core
 Eφοδιαστική Αλυσίδα 
GOLD Δέλτα Τροφιμα|Μείωση Food Waste μέσω της υλοποίησης ενος ολοκληρωμένου συστήματος Sales and Operations Planning
SILVER ΜΙΚ3 ΑΕ – ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ|Βελτίωση Κτηνοτροφικής Μονάδας
BRONZE G-LOGIC AE|Terra W.M.S. Διαχείριση αποθηκών
Καινοτομία στον Εξοπλισμό
PLATINUM INOX DESIGN KATERIS S.A./ Εξοπλισμός Τυροκομικής μονάδας
Εξοπλισμός Γαλακτομικής μονάδας
GOLD INOX DESIGN KATERIS S.A.
Εξοπλισμός Τυροκομικής μονάδας
GOLD INOX DESIGN KATERIS S.A.
SILVER ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ|Καινοτόμα συστήματα υψηλής τεχνολογίας στην βιομηχανική μονάδα στα Τρίκαλα
Παραγωγή Βοηθητικών Υλών
GOLD INOX DESIGN KATERIS S.A.|Πλήρεις Αυτοματοποιημένες Λύσεις Τυροκόμησης
Υλικά & Τεχνολογία Συσκευασίας
GOLD INOX DESIGN KATERIS S.A.|Αυτόματο Σύστημα Μεριδοποίησης Λευκών και Ημίσκληρων Τυριών (WCM 100)
Καινοτομία στη Βιομηχανία
PLATINUM INOX DESIGN KATERIS S.A.|Πλήρεις Αυτοματοποιημένες Λύσεις Βιομηχανικής μονάδας/ Σχεδιασμός & Κατασκευή Βιομηχανικής Μονάδας
Καινοτόμα Βιομηχανική Μονάδα
GOLD ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα
SILVER ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ|Βιομηχανική μονάδα στα Τρίκαλα
 Σχεδιασμός & Κατασκευή Βιομηχανικής Μονάδας
GOLD INOX DESIGN KATERIS S.A.|Πλήρεις Αυτοματοποιημένες Λύσεις Βιομηχανικής μονάδας
SILVER ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Τις υποψηφιότητες στα Dairy Innovation Awards αξιολογεί κριτική επιτροπή με καταξιωμένα στελέχη από τις σημαντικότερες εταιρείες της αγοράς.
Προεδρος Επιτροπhς αξιολογησησ

Ευσταθία Τσάκαλη

Jury President Dairy Innovation Awards 2023
Δρ. Επίκουρη Καθηγήτρια Τεχνολογίας Γάλακτος – Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων – Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής

Στόχος των βραβείων είναι να:

 • Προβάλλουν τις εταιρείες και τα προϊόντα που θα διακριθούν.
 • Αναδείξουν τις καινοτομίες και την αριστεία στον χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων.
 • Επικοινωνήσουν τα βραβευμένα προϊόντα, ώστε να εμπνεύσουν τον κλάδο.
 • Κινητοποιήσουν τις επιχειρήσεις του κλάδου για τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.
 • Nα επικοινωνήσουν στο κοινό το εύρος και τη λειτουργικότητα και την τρέχουσα καινοτομία που υπάρχει πάνω στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Βασικοί Πυλώνες Βράβευσης

1. Καινοτομία σε Καταστήματα Γαλακτοκομικών Προϊόντων
2. Καινοτομία στα Γαλακτοκομικά Προϊόντα
3. Καινοτομία στο Μάρκετινγκ – Υπηρεσίες
4. Καινοτομία στον Εξοπλισμό
5. Καινοτομία στη Βιομηχανία

Early Bird Rate έως τις 30/6!

Όσο πιο γρήγορα, τόσο πιο οικονομικά!
Καταθέστε τις υποψηφιότητές σας έως τις 30/6 και τα Dairy Innovation Awards θα σας ανταμείψουν με έκπτωση 14%.

Γιατί να συμμετάσχω;

Μέσω των βραβείων αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται εξαιρετικά επιτεύγματα και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο ή αγορά. Μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης, οι εταιρείες λαμβάνουν χρήσιμο feedback από τους ειδικούς για τη χρονιά που πέρασε και εντοπίζουν τη θέση τους σε σύγκριση με τους peers τους στην αγορά που δραστηριοποιούνται. Στόχος της αξιολόγησης και της επιβράβευσης είναι η διαρκής βελτίωση των εταιρειών, των κλάδων και του επιχειρηματικού τοπίου συνολικά στην Ελλάδα.
 • Αναγνώριση / Αξιοπιστία
  Ένα βραβείο σημαίνει ότι η υποψηφιότητά σας έχει αξιολογηθεί θετικά από τους ειδικούς που απαρτίζουν την επιτροπή, αναγνωρίζεται και αποκτά αξιοπιστία.

 • Μέτρηση της Επιτυχίας / Benchmarking
  Μέσω της αξιολόγησης, οι υποψήφιοι διακρίνουν πού τοποθετούνται τα προϊόντα τους σε σχέση με την αγορά, τα διεθνή standards και τις προσδοκίες των αξιολογητών.

 • Ανατροφοδότηση / Feedback / Βελτίωση
  Όλοι οι υποψήφιοι λαμβάνουν τα σχόλια των αξιολογητών – εφόσον το ζητήσουν – ώστε να λάβουν γνώση για τα σημεία βελτίωσης που οι ειδικοί αξιολογητές προτείνουν.
 • Προβολή / Δημοσιότητα
  Μια διάκριση προσφέρει πολλαπλά εργαλεία και ευκαιρίες για ευρύτερη δημοσιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 • Ανταμοιβή / Κίνητρο στις ομάδες Η διάκριση προσφέρει σημαντική αναγνώριση στις προσπάθειες των ομάδων και ενισχύει το ηθικό των εργαζομένων.

 • Ενίσχυση Πωλήσεων
  Έχει αποδειχθεί μέσω ερευνών ότι ένα βραβείο ενισχύει την άποψη των πελατών για την ποιότητα των προϊόντων μιας Εταιρείας και συνεισφέρει θετικά στις πωλήσεις.

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων / Απονομή Βραβείων

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ημερομηνία και την ανακοίνωση / απονομή των βραβείων θα λάβετε με την ενημέρωση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων. Σε περίπτωση που διοργανωθεί εκδήλωση απονομής, δικαιούστε μια (1) δωρεάν συμμετοχή για να παραλάβετε το βραβείο. Η δωρεάν συμμετοχή αφορά κάθε συμμετέχουσα εταιρεία (ΑΦΜ), ανεξαρτήτως αριθμού υποψηφιοτήτων που υπέβαλε ή εταιρειών που αναφέρονται σε αυτές. Διευκρινίζεται ότι η επιλογή ανάμεσα στη διοργάνωση τελετής απονομής ή στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εναπόκειται στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια της Boussias Events, η οποία θα αποφασίζει κατά περίπτωση (λαμβάνοντας υπόψη και τις εκάστοτε υγειονομικές, πολιτικές και οικονομικές συνθήκες). Οι συμμετέχοντες ουδεμία αξίωση θα έχουν κατά της Boussias Events και η Boussias Events ουδεμία ευθύνη θα φέρει σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί τελετή απονομής των βραβείων.

Winners' kit

Οι νικητές λαμβάνουν:

 • Για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε επικοινωνίας σχετικά με το συνέδριο/βραβείο (όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, επικοινωνία χορηγίας, διάκρισης, συμμετοχής στη διοργάνωση κλπ.), παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε μόνον τα επίσημα υλικά που θα λάβετε από την BOUSSIAS Events.

 • Απαγορεύεται ρητώς η παραποίηση/ τροποποίηση των εν λόγω υλικών της διοργάνωσης, ή/και η χρήση άλλων υλικών για την πραγματοποίηση της επικοινωνίας κατά τα ανωτέρω, καθώς και η χρήση των επίσημων υλικών της διοργάνωσης για άσχετους με αυτήν σκοπούς.

 • Απαγορεύεται με οποιαδήποτε τρόπο η χρήση ή/και τροποποίηση ή/και παραποίηση ή/και αντιγραφή του λογοτύπου ή/και της οπτικής ταυτότητας του συνεδρίου/βραβείου χωρίς την προηγούμενη έγγραφη έγκριση της BOUSSIAS Εvents.
 • Venue
  Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί τελετή για την απονομή των βραβείων, το venue θα ανακοινωθεί με την ενημέρωση των αποτελεσμάτων από την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων. Ο χώρος της εκδήλωσης επιλέγεται κατ’ απόλυτο διακριτική ευχέρεια της Διοργανώτριας Εταιρείας, η οποία δικαιούται να αλλάξει το venue και την ημερομηνία τελετής οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο.

 • Κόστος Συμμετοχής
  Το κόστος υποψηφιοτήτων δεν περιλαμβάνει το κόστος συμμετοχής στην τελετή απονομής των βραβείων (εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί). Η Διοργανώτρια εταιρεία θα ενημερώσει για το κόστος συμμετοχής, τους ακυρωτικούς όρους & τον τρόπο πληρωμής και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την τελετή απονομής, κατά την ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την αξιολόγηση.

Κατεβάστε τους όρους συμμετοχής
& τις κατηγορίες βράβευσης

Παρακαλούμε συμπληρώστε στη φόρμα το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το email σας για να κατεβάσετε το αρχείο με τις κατηγορίες και τους όρους συμμετοχής των βραβείων, καθώς και για να επικοινωνήσει μαζί σας εκπρόσωπος της BOUSSIAS Events και να σας ενημερώσει περαιτέρω για τις κατηγορίες βράβευσης και να απαντήσει σε οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία χρειαστείτε.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ενότητες & Βραβεία

Αναλυτικά οι κατηγορίες υποψηφιοτήτων στα βραβεία.

Όροι Συμμετοχής

Η διαδικασία αξιολόγησης, τα ζητούμενα και οι όροι συμμετοχής των βραβείων.