Κρατήστε με ενήμερο για τα Dairy Innovation Awards 2024

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής.

Dairy Awards 2022

O θεσμός που προάγει την καινοτομία του κλάδου των γαλακτοκομικών προϊόντων

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Dairy Awards 2022 powered by ΔΕΛΤΑ που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS. Για 1η φορά στην Ελλάδα αναδείχθηκε η καινοτομία του κλάδου των γαλακτοκομικών προϊόντων όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την δημιουργία και εισαγωγή νέων προϊόντων στην αγορά, την Έρευνα & Ανάπτυξη, την παραγωγή, τη συσκευασία και το marketing.

Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που είτε παράγουν – εμπορεύονται γαλακτοκομικά προϊόντα, είτε διαθέτουν εξοπλισμό και λύσεις επαγγελματικού γαλακτοπωλείου – τυροκομείου, είτε παρέχουν υπηρεσίες logistics αντίστοιχων προϊόντων και έχουν να επιδείξουν καινοτόμες πρακτικές.

Συνολικά, διακρίθηκαν 11 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Dairy Awards 2022

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: G-Logic S.A, INOX DESIGN KATERIS S.A., Milkplan ΑΕ, NetPlanet – ATHINA, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε., ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ / ΜΙΚ3 ΑΕ, ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-MEGACOOL, ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΕΒΕ, ΣΤΑΜΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ΥΙΟΙ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: INOX DESIGN KATERISΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ και ΣΤΑΜΟΥ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η ΣΤΑΜΟΥ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ αναδείχθηκε Brand of the Υear, η ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ αναδείχθηκε Company of the Year και η INOX DESIGN KATERIS αναδείχθηκε Supplier of the Year.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο κλάδος των γαλακτοκομικών προϊόντων στην χώρα μας κατέχει σημαντική θέση στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων, καθώς περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ειδών διατροφής της χώρας όπως επίσης σημαντικό αριθμό μικρών παραγωγικών επιχειρήσεων με επώνυμα προϊόντα αλλά και με παρουσία προϊόντων private label σε όλο το εύρος γαλακτοκομικών προϊόντων, το μερίδιο των οποίων στη λιανική αγορά ολοένα ενισχύεται. Εν μέσω των πληθωριστικών πιέσεων η παρούσα αγορά όπως και αυτή του κρέατος παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη δημιουργία νέων πόρων και στρατηγικού σχεδιασμού ως τις αναγκαίες λύσεις για την επόμενη μέρα των κλάδων».

Στην συνέχεια, η Ευσταθία Τσάκαλη, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Dairy Awards 2022 powered by ΔΕΛΤΑ, Επίκουρη Καθηγήτρια Τεχνολογίας Γάλακτος στο ΠΑ.Δ.Α., άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Τα Dairy Awards αποτελούν μια καινούργια πρωτοβουλία που έρχεται να επιβραβεύσει αξιόλογες προσπάθειες των επαγγελματιών του γάλακτος και να ενισχύσει την προβολή του κλάδου. Η σημασία των βραβείων είναι ακόμη πιο σημαντική καθώς εισάγονται σε μια δύσκολη εποχή για τον κλάδο με πολλά και σύνθετα προβλήματα, που όλοι γνωρίζουμε. Μέσω των υποψηφιοτήτων που εξετάσαμε, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, για άλλη μια φορά, τις προσπάθειες για στήριξη αλλά και εξέλιξη της αγοράς των γαλακτοκομικών αλλά και φρέσκες ιδέες και καινοτομία. Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες και να συγχαρώ ιδιαιτέρως αυτούς που διακρίθηκαν. Ελπίζω τα Dairy Awards να γίνουν θεσμός και εύχομαι να αποτελούν μια γιορτή του κλάδου μας, με πολλαπλά οφέλη».

Χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε o Γιάννης Γιώτης, Προέδρος ΣΕΒΤ, o οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Μέσω των βραβείων Dairy Awards, που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα, δίνεται η δυνατότητα να προβληθούν οι νέες τάσεις που παρατηρούνται σε αυτούς τους κλάδους και να βραβευθούν οι επιχειρήσεις που προσφέρουν πρωτοποριακές υπηρεσίες και υψηλής ποιότητας προϊόντα. Η έρευνα και η καινοτομία βρίσκονται στην καρδιά της δράσης της Βιομηχανίας ειδών διατροφής και αποτελούν κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους, η πληθώρα των οποίων αποδεικνύει τη δυναμική του ελληνικού επιχειρείν!».

Χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε o Παναγιώτης Ζουμπουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο οποίος δήλωσε: «Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω την Boussias για την πρόσκληση αλλά κυριότερα για την πρωτοβουλία των επιχειρηματικών βραβείων meat, dairy και frozen awards που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά και την μετεξέλιξή τους σε food innovation awards όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Η σημασία των συγκεκριμένων προϊόντων τροφίμων στην οικονομία ήδη αναφέρθηκε όπως και η δυνατότητα υιοθέτησης υψηλού βαθμού καινοτομίας. Ως πρόεδρος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών φορέων και των πανεπιστημίων για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών».

Χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε επίσης ο Βασίλης Τσιρώνης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc, Πρόεδρος Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συγχαρητήρια στις εταιρείες που λαμβάνουν μέρος τόσο για την καινοτομία τους όσο και για την διασφάλιση ποιότητα των τροφίμων που φτάνουν στον καταναλωτή».

 

Επίσης, χαιρετισμό την τελετή απονομής απεύθυνε ο Κώστας Θεοχάρης, Chief Operations Officer της ΔΕΛΤΑ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η ΔΕΛΤΑ αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η ανάδειξη πρωτοβουλιών του κλάδου γαλακτοκομικών που συνδέονται με την καινοτομία, την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων την παραγωγή, την έρευνα και ανάπτυξη αλλά και την προβολή των προϊόντων, προχώρησε στη χορηγία των φετινών Dairy Awards. Πιστεύουμε ότι ο κλάδος γαλακτοκομικών στην Ελλάδα χρήζει αναγνώρισης και επιβράβευσης, ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες που επικρατούν είναι ιδιαίτερα δύσκολες και σε κάποιες περιπτώσεις αντίξοες. Η ανάδειξη τέτοιων πρωτοβουλιών μας ενθαρρύνουν και ταυτόχρονα καλλιεργούν την άμιλλα μεταξύ όλων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, συμβάλλοντας έτσι στην εξέλιξη του κλάδου και την ανάδειξή του ως ενός από τους πιο σημαντικούς, καθώς στηρίζει τόσο τον πρωτογενή τομέα, όσο και τον δευτερογενή και συνεισφέρει σημαντικά στην ελληνική οικονομία. Χαιρετίζουμε το εγχείρημα της BOUSSIAS η οποία έχει μακρά ιστορία στην ανάδειξη των πρωτοβουλιών του ιδιωτικού τομέα και ευχόμαστε να συνεχίσουν να υπάρχουν τέτοιου είδους ενέργειες, που αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε ο κλάδος των γαλακτοκομικών στην Ελλάδα, να συνεχίσει να είναι βιώσιμος και χρήσιμος για όλη την Ελληνική οικογένεια».  

Τέλος, το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή του τιμητικού βραβείου για τα Dairy Awards 2022 powered by ΔΕΛΤΑ, όπου o Χρήστος Κεχαγιάς, Ομότιμος Καθηγητής, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά του στην προώθηση της γαλακτοκομίας την Ελλάδα.  

Powered By Χορηγός στην τελετή απονομής των Dairy Awards 2022 ήταν η ΔΕΛΤΑ.

Τα Dairy Awards 2022 powered by ΔΕΛΤΑ διεξήχθησαν υπό την αιγίδα του GCSLA (Greek Cold Storage & Logistics Association).

Media Partners των Dairy Awards 2022 powered by ΔΕΛΤΑ ήταν οι: Meat Place Magazine, Dairy News, MDF expo, The Grill Magazine και το Supply Chain & Logistics Magazine.

Official Publications: Food Reporter & σελφ σέρβις