Κρατήστε με ενήμερο για τα Frozen Food Awards 2024

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής.

Frozen Food Awards 2022

Frozen Food Awards 2022

Ο θεσμός που προάγει την καινοτομία στα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο frozen food industry

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Frozen Food Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS. Για 1η φορά στην Ελλάδα αναδείχθηκαν και επιβραβεύτηκαν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, οι πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και οι καινοτόμες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο frozen food industry.

Περισσότερα από 70 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που εμπορεύονται ή παράγουν κατεψυγμένα προϊόντα τροφίμων, διαθέτουν εξοπλισμό και λύσεις επαγγελματικής ψύξης και παρέχουν υπηρεσίες packaging και logistics κατεψυγμένων προϊόντων τροφίμων και τα τελευταία χρόνια έχουν να επιδείξουν πρωτοποριακές – καινοτόμες πρακτικές.

Συνολικά, διακρίθηκαν 6 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Frozen Food Awards 2022

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: ABOUTNET – ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ, alfa Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης, CRETA FARMS, ΑΛΕΣΙΣ Α.Β.Ε.Ε, ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ και ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΕ.

Επίσης, η εταιρείες η οποία κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν η alfa Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή του μεγάλου βραβείου της χρονιάς, του Grand Award, όπου η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ αναδείχθηκε Company of the Year  

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι η αγορά η οποία κινείται παγκοσμίως με σημαντική ανάπτυξη, την αξία της να αποτιμάται στα 161 δισ. δολάρια το 2021, με προοπτικές να αγγίξει τα 240 δισ. το 2031, σύμφωνα με μελέτη της Persistence Market Research. Ξεκίνησε με τα capital controls ως ανάγκη των καταναλωτών να αποθηκεύσουν τρόφιμα και πολλά από αυτά ήταν τα κατεψυγμένα. Αυτή η ανάγκη στη συνέχεια ταυτίστηκε με τις σύγχρονες τάσεις των καταναλωτών οι οποίοι επιδιώκουν την ευζωία και την ευεξία τους μέσα από γευστικές προτάσεις οι οποίες επιτυγχάνονται εύκολα και γρήγορα. Η κατηγορία των λαχανικών και των έτοιμων γευμάτων έχουν αξιοσημείωτα μερίδια καθώς διευρύνεται η κοινότητα των vegan και plant based καταναλωτών ενώ τα κατεψυγμένα είδη αρτοποιίας εμφανίζουν αξιοσημείωτες αναπτυξιακές προοπτικές».

Στην συνέχεια, ο Στέφανος Κομνηνός, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Ιδρυτικός Εταίρος, Αναλυτής Αγοράς και Επιχειρηματικός Μέντορας, άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά του αναφέροντας: «Τα κατεψυγμένα προϊόντα κατακτούν δυναμικά ένα ολοένα και αυξανόμενο μερίδιο, τόσο στη διατροφή μας όσο και στην αγορά. Το οικοσύστημα που δημιουργείται, είναι υψηλής προστιθέμενης αξίας, με έμφαση σε παραγωγικές και τεχνολογικές καινοτομίες. Τα βραβεία Frozen Food Awards 2022, δίνουν την ευκαιρία τόσο τους παραγωγούς όσο και τους παρόχους υπηρεσιών υποστήριξης, καταξίωσης της αριστείας αλλά και επικοινωνίας με τους τελικούς κριτές, δηλαδή τους καταναλωτές!

Μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης, οι εταιρείες λαμβάνουν χρήσιμο feedback από τους ειδικούς για τη χρονιά που πέρασε και εντοπίζουν τη θέση τους σε σύγκριση με τους peers τους στην αγορά που δραστηριοποιούνται. Στόχος της αξιολόγησης και της επιβράβευσης είναι η διαρκής βελτίωση των εταιρειών, των κλάδων και του επιχειρηματικού τοπίου συνολικά στην Ελλάδα. Η καινοτομία ανάμεσα στις υποψηφιότητες αύξησε κατά πολύ τον ανταγωνισμό στην φετινή διοργάνωση και έκανε ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κριτικής επιτροπής ως προς την ανάδειξη των κορυφαίων πρακτικών του χώρου».

Επίσης, χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε o Γιάννης Γιώτης, Προέδρος ΣΕΒΤ, o οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Μέσω των βραβείων Frozen Food Awards, που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα, δίνεται η δυνατότητα να προβληθούν οι νέες τάσεις που παρατηρούνται στο κλάδο και να βραβευθούν οι επιχειρήσεις που προσφέρουν πρωτοποριακές υπηρεσίες και υψηλής ποιότητας προϊόντα. Ο ρόλος της Βιομηχανίας μας είναι και θα συνεχίσει να είναι η παραγωγή και προσφορά επώνυμων προϊόντων που είναι ασφαλή, ποιοτικά, με φιλικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αποτελούν τη συνειδητή επιλογή του Έλληνα καταναλωτή. Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους, η πληθώρα των οποίων αποδεικνύει τη δυναμική του ελληνικού επιχειρείν!».

Τα Frozen Food Awards 2022 διεξήχθησαν υπό τις αιγίδες των: Ελληνικής Εταιρείας Logistics και της GCSLA (Greek Cold Storage & Logistics Association).

Media Partners των Frozen Food Awards 2022 ήταν οι: Meat Place Magazine, Dairy News, MDF expo, The Grill Magazine και το Supply Chain & Logistics Magazine.

Official Publications: Food Reporter & σελφ σέρβις